Wij gebruiken cookies. Cookiebeleid OK

2019-05-27 11:26:45 Hoe waardevol is vastgoedstyling?

Je huis klaarstomen voor verkoop is belangrijk. Het is vaak niet duur maar wel erg waardevol. Sommige woningen zien er onordelijk of te persoonlijk uit om een snelle verkoop te kunnen garanderen. Vastgoedstyling zorgt voor een versnelde verkoop van jouw vastgoed aan een betere prijs.

Wat is vastgoedstyling? Vastgoedstyling is het voorbereiden van een pand voor verkoop. Met andere woorden wordt de woning aantrekkelijk gemaakt voor een zo groot mogelijk publiek. Door het wegnemen van storende elementen en zich te focussen op de positieve elementen van de woonst met het oog op sfeer en gezelligheid. Wanneer een kandidaat een fijn gevoel heeft wordt een wissel van eigenaar veel sneller verwezenlijkt.

Vastgoedstyling is dé manier om een potentiële koper te overtuigen van jouw woning!

De eerste indruk

Sfeer, gevoel en uitstraling van de woning beïnvloeden de koper direct. Binnen de eerste 90 seconden van hun bezoek beslissen potentiële kopers of ze interesse hebben. Een goede eerste indruk maken is dus uiterst belangrijk. De snelheid van het internet heeft dit alleen maar nog belangrijker gemaakt. De zoektocht naar een woning start nu online en de aandacht van een kandidaat koper is niet makkelijk vast te houden. Op het internet klik je namelijk snel weer weg. Een kwalitatieve foto zal een kandidaat in een oogwenk doen beslissen of het pand het bezoeken waard is. 

Stijging van de verkoopprijs

Bij vastgoedstyling kan je met minimale middelen jouw vastgoed klaar te maken voor verkoop. Uit statistieken blijkt dat bij panden na styling vaak de verkoopprijs kan stijgen met 8 procent en de woning geraakt 4 tot 5 keer sneller verkocht. De reden? De kandidaat-koper voelt zich sneller thuis in de woning.

woonkamer

Waar gaat het fout?

Het gebrek aan perspectief en inzicht voor verkoop:

 • Te persoonlijk
  Verkopers kunnen hun eigen gevoelens niet loslaten en houden het daarom te persoonlijk. In een woning die te koop staat, moet iedereen zich thuis kunnen voelen. Rommelige elementen en persoonlijke objecten in huis maken het erg moeilijk voor anderen om een woning als hun nieuwe thuis voor te stellen.

 • Belang van kleuren
  Een veel gemaakte fout zijn te opvallende of erg donkere kleuren. Te donkere kleuren kunnen ruimtes verkleinen terwijl lichtere kleuren er net voor zorgen dat de ruimtes groter en lichter lijken. De kleuren hebben een belangrijke invloed op de ruimtelijk ervaring. Naast het ruimtelijk effect kan de kleur ook een impact hebben op de gemoedstoestand en de gevoelstemperatuur.

Een volledige make-over is niet noodzakelijk

Onthoud dat mensen het gewend zijn om alles voorgeschoteld te krijgen. Het inlevingsvermogen van de potentiële kopers moet worden versterkt.

Je moet dus wel wat werk verrichten, maar een volledige make-over is niet noodzakelijk bij vastgoedstyling.

Het heeft geen zin om maar alleen de leefruimte aan te pakken. De slaapkamer moet evenzeer gebeuren. Het is van belang om elke ruimte een functie te geven, of de woning nu bewoond is of niet. Door de ruimtes van leegstaande woningen aan te kleden, laat je de mogelijkheden van de woning aan de potentiële koper zien.

De grootste taken zijn…

Netheid, het licht laten binnenkomen, decoratie, meubels herschikken en frisse kleuren. Maak gebruik maken van de aanwezige meubels en elementen. Neem verkoop verstorende elementen weg. Focus op de positieve elementen van de woonst.


TIPS

 1. Ruim op en poets
 2. Vervang ouderwetse meubels of richt leegstaande panden in
 3. Haal persoonlijke spullen zoveel mogelijk weg
 4. Speel in op ruimte en licht
 5. Goede foto’s!

 

Spreek met een van onze makelaars voor advies en nog meer tips. 

Nieuwsflash

Wat zijn satellietsteden?

Een satellietstad is een stad, die vlak buiten een belangrijkere grote stad ligt. Het begrip satellietstad is nauw verweven met het begrip 'voorstad',... [lees meer]

Mind the gap

Op onze avondsessie voor professionals werd al snel duidelijk dat er geen ontkomen is aan een correcte, vlotte en digitale opvolging van leads. Organisatie en com... [lees meer]

rosseel op BIS 2019

Waarom wij op de BIS beurs staan. Van 5 t.e.m. 13 oktober kan je BIS bezoeken in Flanders Expo. Het bouw- & inspiratiesalon van Oost-Vlaanderen. O... [lees meer]

Blijf op de hoogte

 •   Aanbod
 •   Nieuws
 •   Events


agence rosseel nv
Kortrijksesteenweg 74 - 9000 Gent
BE0440915082, RPR Gent

Disclaimer - Privacy


Vastgoedmakelaar, -bemiddelaar en -syndicus | BIV Nr. 204.633 | Lid CIB
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel
BIV-erkend vastgoedmakelaar-syndicus
BA en borgstelling NV AXA Belgium polis 730.390.160
website by Medialoft