Wij gebruiken cookies. Cookiebeleid OK

2019-08-21 15:22:36 Een nieuwbouwwoning casco aankopen, wat betekent dat?

Ben je geïnteresseerd in nieuwbouw? En zag je tijdens je zoektocht staan “casco afgeleverd”? Misschien vraag je jezelf af wat casco eigenlijk wil zeggen. Wat betekent casco?

Bij nieuwbouw kan je kiezen voor een instapklare woning of een minder bekend maar goedkoper alternatief, de cascowoning. Een cascowoning is in het kort een wind –en waterdichte woning. Concreet betekend dit dat de dragende constructie en de buitenafwerking helemaal in orde zijn. Dus ruwbouw, ramen en dak. De rest van de werken neem je zelf op.

Ben je handig?

Als je wat handigheid hebt en graag klust is een cascowoning ideaal. Je hebt namelijk zelf nog wat werk te doen. De grootste troef is de lagere aankoopprijs. Je betaalt namelijk al snel zo een dertig tot vijfendertig procent minder dan een volledig afgewerkte woning. Ook mooi meegenomen: voor een cascowoning betaal je ook een stuk minder notariskosten, waardoor je nog wat extra bespaart. Dus ook voor de minder handige klussers is zo’n cascowoning zeker het overwegen waard. Een extra voordeel is natuurlijk dat je het helemaal kan afwerken naar jouw eigen smaak.

renovate-1186336 640

 

Afwerkingsbudget

Voor de afwerking van je cascowoning kan je op jouw eigen tempo en met jouw eigen budget werken. Ga je helemaal los of wil je de kosten drukken? Het is geheel jouw keuze. Je kan kiezen voor budgetvriendelijke materialen of iets meer geld uitgeven aan kwaliteitsvolle, duurzame materialen. Je kan ook kiezen om op langere termijn te werken en de kosten te spreiden waardoor je op financieel gebied iets meer ademruimte hebt.

Omgevingsvergunning

Voor een cascowoning heb je geen omgevingsvergunning meer nodig, waardoor je binnenin zoveel mag veranderen als je zelf wilt. Je kan rechtstreeks een beroep doen op verschillende aannemers, waardoor je niets moet betalen voor de coördinatie van de bouw. Je bent natuurlijk wel gebonden aan de draagstructuur van het huis.

Afwerkingsgraad

Een belangrijke opmerking, de ene cascowoning is de andere niet. Je moet altijd goed nadenken waar je aan begint. Bij sommige cascowoningen moet je enkel nog de keuken en badkamer afwerken, bij andere misschien veel meer. Bekijk verstandig de opties en wat je aankan. Het kan dus zijn dat er toch nog een fiks budget nodig is voor de afwerking.

electric-1080584 640

 

Meestal moet je rekening houden met de afwerking van:

 • De aansluiting van meters en nutsvoorzieningen
 • De elektriciteit
 • De verwarming
 • De chapewerken
 • De pleisterwerken
 • De vloer
 • De binnendeuren
 • De keuken en het sanitair
 • De schilderwerken

Maar er zijn evengoed cascowoningen waar er nog meer moet gebeuren. De riolering in orde brengen, het huis isoleren, de trap voorzien, enzovoorts.

Nieuwsflash

Van compromis tot notariële akte

Een woning aankopen is een belangrijkse stap. Het is misschien wel de grootste financiële stap in je leven? Je bent van plan een compromis te ondertek... [lees meer]

Waarom kiezen voor een BEN-woning?

BEN staat voor bijna- energieneutraal. BEN-woningen gebruiken minder energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien ha... [lees meer]

Wat zijn satellietsteden?

Een satellietstad is een stad, die vlak buiten een belangrijkere grote stad ligt. Het begrip satellietstad is nauw verweven met het begrip 'voorstad',... [lees meer]

Blijf op de hoogte

 •   Aanbod
 •   Nieuws
 •   Events


agence rosseel nv
Kortrijksesteenweg 74 - 9000 Gent
BE0440915082, RPR Gent

Disclaimer - Privacy


Vastgoedmakelaar, -bemiddelaar en -syndicus | BIV Nr. 204.633 | Lid CIB
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel
BIV-erkend vastgoedmakelaar-syndicus
BA en borgstelling NV AXA Belgium polis 730.390.160
website by Medialoft