Wij gebruiken cookies. Cookiebeleid OK
Kortrijksesteenweg 74, 9000 GENT
tel. 09 220 50 00
e-mail gent@rosseel.be
 • Maandag 9:00 - 12:00 13:00 - 18:30
 • Dinsdag 9:00 - 12:00 13:00 - 18:30
 • Woensdag 9:00 - 12:00 13:00 - 18:30
 • Donderdag 9:00 - 12:00 13:00 - 18:30
 • Vrijdag 9:00 - 12:00 13:00 - 18:30
 • Zaterdag 10:00 - 12:00 13:00 - 17:00
 • Zondag gesloten gesloten
K. Maenhoutstraat 9, 9830 SINT-MARTENS-LATEM
tel. 09 280 20 00
e-mail latem@rosseel.be
 • Maandag 10:00 - 12:30 14:00 - 18:00
 • Dinsdag 10:00 - 12:30 14:00 - 18:00
 • Woensdag op afspraak op afspraak
 • Donderdag 10:00 - 12:30 14:00 - 18:00
 • Vrijdag 10:00 - 12:30 14:00 - 18:00
 • Zaterdag 10:00 - 12:30 14:00 - 17:00
 • Zondag gesloten gesloten
Nederstraat 63, 9700 OUDENAARDE
tel. 055 21 01 90
e-mail oudenaarde@rosseel.be
 • Maandag op afspraak op afspraak
 • Dinsdag op afspraak op afspraak
 • Woensdag op afspraak op afspraak
 • Donderdag op afspraak op afspraak
 • Vrijdag op afspraak op afspraak
 • Zaterdag op afspraak op afspraak
 • Zondag op afspraak op afspraak
Nieuwevaart 183, 9000 GENT
tel. 09 280 28 00
e-mail agence@rosseel.be
 • Maandag 9:00 - 12:30 13:30 - 17:00
 • Dinsdag 9:00 - 12:30 13:30 - 17:00
 • Woensdag 9:00 - 12:30 13:30 - 17:00
 • Donderdag 9:00 - 12:30 13:30 - 18:00
 • Vrijdag 9:00 - 12:30 13:30 - 17:00
 • Zaterdag 9:00 - 12:30 gesloten
 • Zondag gesloten gesloten

2021-04-07 10:25:00 Een “te renoveren” woning verkopen? Of eerst renoveren?

Ga je een appartement of huis te koop aanbieden met de boodschap “te renoveren” of renoveer je zelf voor je verkoopt? Met een gerenoveerde woning kan je een hogere verkoopprijs vragen, maar wil je wel die tijd, moeite en stress in de woning steken? Is het de moeite waard?

Een reden om te renoveren, renoveren = sneller verkopen. In veel gevallen moet een woning zichzelf verkopen en dat betekent dat een verwaarloosd en slecht onderhouden woning slecht verkocht wordt. In die gevallen zal een eigenaar maar één oplossing zien, de verkoopprijs verlagen. 

Kleine herstellingen

Verkoopt jouw woning niet zoals gepland doordat kopers door de bomen het bos niet zien, of door de herstellingen het huis niet zien? Het is niet nodig om meteen jouw verkoopprijs te verlagen, je kan namelijk ook enkel het hoogst noodzakelijke van jouw huis of appartement opknappen. Kleine dingen herstellen en een goede afwerking zorgen voor een waardestijging. Denk daarbij aan het opnieuw schilderen of behangen van ruimtes, opruimen, het vervangen van meubels, het repareren van kleine mankementen en het grondig schoonmaken van de woning kan deel uitmaken van de opfrisbeurt. Bedenk eens hoe veel mooier de foto’s straks op onze site zullen zijn als er binnen netjes opgeruimd is, de kamers niet volgepropt zijn en ruimtes goed verlicht zijn. Oh, en vergeet de tuin niet! Voor deze kleine dingen is ook geld nodig, maar veel minder dan voor verbouwingen.


Renoveren en verkopen met winst, hoe doe je dat?

Je woonst revoveren voor de verkoop, het loont! Een renovatie betekent een waardestijging en vaak een snelle verkoop. Maar hoe kan je het best jouw woning renoveren om deze ook met winst te verkopen? Alvorens van start te gaan is het dus van belang om alle elementen in overweging te nemen. Gaande van aankoopprijs, kosten voor de verbouwingswerken, BTW, budgettaire meerkosten en de verwachte verkoopprijs. Wanneer je een woning met winst wil verkopen loont het ook om een vakman in dienst te nemen. 


Renoveren en verkopen met winst doe je met volgend stappenplan:

Stap 1: Vraag een makelaar om een schatting van jouw woning. 

De makelaar komt langs in de woning en zal een eerste geschatte prijs geven van de woning in de huidige toestand. Verder kan je ook een waardebepaling ontvangen van wat de geschatte verkoopprijs zou kunnen zijn na een eventuele renovatie. Indien je de werken uitvoert zal de makelaar nogmaals na de werken langskomen vooreen correcte en gefundeerde waardebepaling. Een correcte waardebepaling houdt rekening met eigendom gebonden factoren en marktfactoren.

Lees meer over het bepalen van de waarde van vastgoed in ons artikel https://rosseel.be/nieuws-en-evenementen/bepaal-waarde-van-je-eigendom 

Wil je een gratis waardebepaling van jouw woning? Vraag deze hier aan


Stap 2: Vraag advies over wat wel of niet te renoveren, ook hier kan een vastgoedmakelaar jouw helpen!

Wat ga je verbouwen aan jouw woning? De bewoner van een huis of appartement ziet in veel gevallen niet wat er verbeterd moet worden. Je bent namelijk aan bepaalde dingen gewoon geraakt. Het is dus de kunst om naar jouw woning te kijken zoals een buitenstaander dat zou doen. Jouw makelaar kan je hierbij helpen.

De vastgoedmakelaar kent de woningmarkt en jouw buurt en weet daardoor wat goed verkoopt, op deze manier kan deze gouden tips geven in verband met de renovatiewerken. Door de kennis van de lokale kopers en de woningmarkt kan de makelaar jou vertellen welke zaken jouw woning mist die gelijkaardige panden in de buurt wel hebben.Wij als makelaar kunnen jou op die manier ideeën geven die het overwegen waard zijn om in te investeren zodat je de competitie de baas kan. 


Welke renovaties zijn zinvol?


De gevel


Het buitenaanzicht van je woning bepaalt de allereerste indruk bij potentiële kopers. Een vuile, verkleurde gevel, beschadigde buitenmuren of barsten zullen eerder leiden tot afpingelen, als de kopers al niet afgehaakt hebben.

Badkamer


Smaken verschillen, dus investeer in een tijdloze look en in kwaliteit, eerder dan in luxe en in maatwerk. Een tweede badkamer kan een grote troef zijn, zeker voor grote gezinnen. Bovendien hoeft zo’n extra badkamer niet even groot te zijn als de hoofd badkamer. Je richt deze dus zo goedkoop of duur in als je wil. Uiteraard moet je wel toegang hebben tot verwarming, licht en (warm) water. Een extra badkamer op de benedenverdieping is bovendien een groot voordeel met het oog op het ouder worden.Duurzaam en energetisch


We moeten onze woningen in sneltempo renoveren om in orde te zijn met de toekomstige energie-eisen. Hoe sneller je de energie-efficiëntie van jouw woning verbetert, hoe voordeliger voor jou als bewoner – je bespaart namelijk meteen op energiekosten – en hoe meer potentiële kopers je aantrekt.

Ongebruikte ruimtes


Richt je kelder of zolder in als extra slaapkamer of ontspanningsruimte. Hoe meer mogelijkheden een ruimte heeft, hoe aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Ga voor open


Oude woningen staan bekend om hun vele, aparte kamertjes. Bekijk hoe je de woning zoveel mogelijk kan opengooien en leg de nadruk op het praktische en functionele. Zijn er valse wanden die weg kunnen om zo meer licht en ruimtegevoel te creëren?

Woning in topvorm


Vocht- of stabiliteitsproblemen, werken aan het dak, … leggen een bom onder de verkoop. Dit soort werken schrikt potentiële kopers erg snel af.

Voldoende parkeerplaats


Parkeerplaatsen zijn altijd een grote troef. Zeker in dichtbevolkte buurten.

De tuin


Een buitenzone bij een woning zal altijd zorgen voor een meerwaarde. Denk maar aan gezinnen met kinderen, zij kunnen bijna niet zonder. We zijn nu eenmaal verzot op een tuin. Maar, overdrijf niet met de inrichting ervan! Een te groot onderhoud zal mensen afschrikken. Een overdekt terras of terrasoverkapping doet het prijskaartje van je woning extra stijgen. Je tuin en terras zien er aantrekkelijker uit en je creëert extra buitenruimte, ook wanneer de weersomstandigheden wat minder zijn

Stap 3: Budget planning!

Schat de kosten van een renovatie realistisch in! Elk renovatieproject is anders en onvoorziene kosten zijn onvermijdbaar. Het is dus belangrijk om de budgettaire meerkosten in je budget mee te rekenen, kortom zorg ervoor dat er ruimte is in jouw budget. Een correcte inschatting van de kosten kan niet van achter een bureau of met een app gebeuren, inspecteer de woning van kelder tot dak. Werk een gedetailleerde timing uit, welke werken moeten eerst gebeuren en hoelang zullen die duren? Hier moet je ook rekening houden met levertermijnen, planning van de aannemer,… Naast de rekensom en de timing zorg je best ook voor een totaal planning. Dit houdt in dat je incalculeert wanneer welke factuur betaald moet worden en welke betaald zijn, wanneer welke werken in welke ruimte uitgevoerd zullen worden, wanneer je vergunningsaanvragen moet indienen en welke reeds in orde zijn,… Dus, plan plan plan!

Stap 4: Schakel vakmannen in

Het is soms beter dat geïnteresseerde kopers zien dat een renovatie moet gebeuren dan dat ze zien dat een renovatie slecht werd uitgevoerd. Kleine dingen kan je zelf doen, maar laat de echte werken over aan een vakman. 


Bijvoorbeeld een architect kan niet alleen richtlijnen geven, maar ook een realistische inschatting maken van de kosten. De architect kan je een totaalbeeld geven van de ruimtelijke en bouwtechnische mogelijkheden.

Redenen om niet te renoveren voor verkoop

Verbouwingen zijn leuk, maar zoals geweten brengt het ook enorm veel stress met zich mee. Verder worden in een bestek de kosten vaak onderschat waardoor je steeds duurder uitkomt dan gepland. De vraag is dan of de kosten in de verkoopprijs van de woning verwerkt kunnen worden en het antwoord op deze vraag is vaak negatief.

Hoe een te renoveren woning verkopen

Je kan ook beslissen om niet te renoveren. Dit zal je een hoop tijd en stress besparen. Het team van agence rosseel heeft heel wat verkoopkennis, en we leren constant bij. Uiteraard hebben we ook ervaring met de verkoop van te renoveren panden. Hoe verkopen wij een te renoveren woning? Wel, een te renoveren woning in beeld brengen is niet hetzelfde als bij een instapklare woning. Het is belangrijk om het potentieel in kaart te brengen, nadruk te leggen op de ruimtes en kandidaat kopers te vinden die erdoor kunnen zien.

Wij doen dit door:

De kracht van fotografie.

Het is belangrijk dat de foto’s de ruimte van de woning tonen. Zo toon je de mogelijkheden van een woning. Verder besteden wij aandacht aan het tonen van de buitenruimtes; de omgeving en sfeer.

Het maken van renders.

Vind je het moeilijk om het potentieel van een te renoveren ruimte te zien? Dankzij onze renders krijg je een idee van wat er allemaal mogelijk is. Een zolderkamer inrichten, een buitenkeuken, noem maar op!


Online en offline marketing.

We zetten jouw woning in de kijker. Wij gaan actief op zoek naar de geschikte nieuwe eigenaars van jouw woning. Wij hebben een groot klantenbestand met kopers die gericht zoeken naar te renoveren vastgoed.

Jouw woning “te renoveren” verkopen? Vraag nu jouw gratis schatting aan


Nieuwsflash

Persoonlijke en spontane aanpak

Super goede ervaring met dit immokantoor. Onze makelaar Inge straalde uit dat ze haar job met ongelofelijk veel passie doet. Dankzij haar persoonlijke en spontane aanp... [lees meer]

Goede ontzorging en begeleiding

De Rosseel makelaar Laure Rasschaert heeft de verkoop van onze opbrengsteigendom prima georganiseerd. Goede opvolging, goede ontzorging en goede begeleiding van het ve... [lees meer]

Studentenvastgoed Gent 2023 - voor wie wil huren, verhuren of investeren

De paringsdans van de 3 S’enDe Stad, de School en de Student zijn sinds jaar en dag met elkaar verstrengeld in een interessante, bij w... [lees meer]

Volg ons op

agence rosseel nv


Vastgoedmakelaar, -bemiddelaar en -syndicus | BIV Nr. 204.633 | Lid CIB
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel
BIV-erkend vastgoedmakelaar-syndicus
BA en borgstelling NV AXA Belgium polis 730.390.160

Woning verkopen buiten Oost -Vlaanderen ?
Wij bevelen volgende vastgoedkantoren aan voor de verkoop van jouw huis of appartement:

Turnhout | Geel | Mol | Herentals | Kempen: www.vansweevelt.be | gespecialiseerd in immo Turnhout
Leuven | Mechelen | Brussel | Hageland: www.living-stone.be | gespecialiseerd in immo Leuven
Dilbeek | Ninove | Halle | Pajottenland: www.living-stone.be | gespecialiseerd in immo Dilbeek
website by Medialoft