Wij gebruiken cookies. Cookiebeleid OK

2019-07-10 13:48:47 Verhuizen zonder stress?

Verhuizen is een serieuze klus. Er kan vanalles mis gaan en doordat je aan duizend en één dingen moet denken, vergeten we wel eens wat. Wie al eens verhuisde, of momenteel aan het verhuizen is, zal dit volmondig beamen. Wij geven je graag een overzicht zodat je wat van die verhuis stress onder controle kan krijgen.

Van slim inpakken tot het regelen van je energiezaken, wij zorgen ervoor dat we samen niets over het hoofd zien. Met deze tips en tricks ben jij helemaal klaar voor de verhuis. Download ook onze gratis checklist!

Heb je nog geen woning gevonden maar ben je wel op zoek? Vul dan hier je gegevens in en wij houden je graag op de hoogte van ons aanbod!

3 maanden voor je verhuis

Zeg je huurcontract op! Huur je momenteel een huis, appartement of studio? Verwittig dan tijdig de eigenaar ervan dat je van plan bent om te verhuizen. Let op, een opzeg moet via een aangetekend schrijven.

Weet ook dat je steeds gebonden bent aan bepaalde voorwaarden. Deze vind je terug in je huurovereenkomst.

2 maanden voor je verhuis

Klaar voor de start? Drie twee een GO! Inpakken geblazen. Niet voor iedereen is inpakken het leukste klusje van de verhuis. Maar denk eraan, uitstelgedrag is echt geen goed idee. Inpakken vergt veel tijd en organisatie, zorg dus dat je er ruim op voorhand mee begint. De belangrijkste tip, neem zeker niet alles mee naar je nieuwe woonst. Wees niet bang om wat spullen weg te doen. Schenk spullen die je amper gebruikt weg en dingen van waarde kan je nog proberen te verkopen. Het bespaart jou ruimte en brengt nog wat extra geld in de spaarpot voor de inrichting van je nieuwe woning.

Inpak tips & tricks

 

Labels

moving-box-4115066 640

Probeer gebruik te maken van labels, het zal je bij het organiseren en uitpakken heel wat tijd besparen. Gebruik verschillende labels per ruimte, noteer op het label naar welke kamer de doos verhuisd moet worden. Dit is al een start en kan erg nuttig zijn. Wil je next level gaan? Schrijf dan ook wat er in de doos zit, je maakt dan eigenlijk een soort inventarislijst per kamer.

De labels kleef je best aan de boven – en zijkant. Zo weet je steeds wat er in welke doos zit, en waar die doos naartoe moet, ook wanneer ze opgestapeld zijn. Zo maak je het ook makkelijk voor de mensen die je komen helpen met de verhuis.

 

Verhuisdozen

 

Verhuizen heeft een impact op het milieu, behalve als je verhuist zoals de bibliotheek van Gent deed. Maar we kunnen niet allen aan zo een grote verhuisketting geraken. Om toch je steentje bij te dragen kan je best kiezen voor herbruikbare verhuisdozen.

 

Meten is weten

 

Of je nu zelf jouw hele verhuis regelt, of met een professionele firma werkt, het is altijd handig om jouw meubels op te meten. Zo weet je zeker dat die grote hoekzetel wel in de woonkamer past, of niet. Ook weet je op deze manier door welke ramen of deuren de meubels passen, zo voorkom je schade tijdens de verhuis.

 

Snoeren

 

Een leuke tip, hou je vast! Neem foto’s van kabels en snoeren. Rol ze netjes op en gebruik, ja hier zijn ze weer, labels om ze uit elkaar te houden. Zo kan je achteraf in sneltempo je toestellen weer gebruiksklaar maken.

 

Dringende spullen

 

Pak de spullen die je snel weer nodig zal hebben apart in. Start steeds met het inpakken van spullen die je op korte termijn niet nodig zal hebben. De spullen die je dus wat langer kan missen. Zaken die je niet vaak gebruikt kan je gerust wat langer op voorhand inpakken. Het zal maar al gedaan zijn.

De spullen die je elke dag gebruikt, deze stop je best op het laatste moment in een trolley die je makkelijk kan verplaatsen. Zo heb je deze meteen bij de hand in je nieuwe woning.

Wat zijn dat voor spullen dan? Denk aan pyjama’s, toiletspullen, toiletpapier, schoonmaakproducten, vuilniszakken, …

 

Breekbaar?

fragile-485222 640

Een mooie vaas die je van je grootmoeder kreeg? Een sneeuwbol van je reis naar Kopenhagen? Deze zie je liever niet stuk gaan tijdens de verhuis. Gebruik lakens of handdoeken om breekbare voorwerpen in te wikkelen. Je kan ook altijd kranten verzamelen om je spullen in te wikkelen. Sokken moet je toch mee verhuizen, stop ze in je glazen!

 

Sleutels en vijzen

 

Je Ikea kast uit elkaar gehaald? Tientallen vijzen die je nu moet mee verhuizen en wees maar zeker dat je zoiets erg snel kwijt raakt. Vouw de vijzen, sleutels, en dergelijke in kranten of stop het in je bewaardozen. Wees extra slim en steek er een briefje bij over welke kast het gaat.

  

Extra op te letten

 • Heb je kinderen? Neem dan contact op met de school, want als je naar een andere regio verhuist bestaat de kans dat je op zoek moet naar een nieuwe school. Daar maak je best heel snel werk van.
 • Wil je met een verhuisfirma werken? Plan dan op voorhand wie je wil inhuren en contacteer de firma. Kies voor een erkende firma! Vraag een gedetailleerde offerte aan. Denk eraan, als je naar een appartement verhuist heb je meestal ook een verhuislift nodig. Doe je het zonder firma, schakel dan tijdig vrienden, familie, buren, … in.
 • Vraag verlof aan op je werk en geef je nieuwe adres ook door aan je werkgever.
 • Neem contact op met de gemeente voor eventueel een parkeerplaats voor de deur op de dag van je verhuis en verkeersborden.

1 maand voor je verhuis

Tijd om contact op te nemen met je leveranciers. Begin met je nieuwe gemeente, vraag indien nodig voor je nieuwe adres een bewonerskaart aan. Contacteer je energieleverancier, de watermaatschappij, je leverancier voor televisie, telefonie en internet, je verzekeraar, de mutualiteit, je sportclubs, de abonnementendienst van je krant en of tijdschriften, je bank en de post. Heb je een huisdier? Breng dan het adres op de chip in orde.

  

Nog enkele tips speciaal voor jou

 1. Tip 1: Een verhuis is het ideale moment om je energiecontract te herbekijken. Vergelijk tarieven en kijk of er een gunstiger contract voor je mogelijk is.
 2. Tip 2: Maak het jezelf extra makkelijk en gebruik de verhuisdienst van de post. Deze zal jouw geadresseerde post laten doorsturen naar je nieuwe adres en leveranciers op de hoogte brengen. Je kan zelf kiezen hoe lang je jouw post wil laten doorsturen.
 3. Tip 3: Heb je een kat? Zet de reismand al ergens met het deurtje open. De kat zal dan wel eens zo nieuwsgierig zijn dat het al naar binnen gaat en soms misschien zelfs er even een dutje in doet. Zo went de kat aan de reismand en zal het minder stress hebben tijdens de verhuis zelf.

 

travel-2335026 640

De verhuisdag

Het is daar. Jouw verhuisdag. Wat spannend! Zorg dat je wat snacks en drank in huis hebt voor de helpers. Water, koffiekoeken of belegde broodjes. Jouw helpers blijven dan gemotiveerd om goed en snel te werken voor je. Het is ook handig om wat geld op zak te hebben, je weet nooit of je plots iets dringend nodig hebt.

 1. Tip 1: Heb je een huisdier? Verhuis deze dan als laatste, wanneer alle drukte klaar is. Dieren kunnen erg in de war geraken van een verhuis.
 2. Tip 2: Schoonmaken! Als je ergens intrekt is het belangrijk om eerst goed schoon te maken. Kleine steentjes op de vloer kunnen snel voor vervelende beschadigingen zorgen. Zorg er daarom voor dat je nieuwe huis helemaal schoon is. Zo weet je zeker dat losliggend vuil geen beschadigingen zal toebrengen.
 3. Tip 3: Keep Rolling Rolling! Grote en zware meubels die je moet verschuiven kunnen schade aan de vloer aanrichten. Als je grote meubels moet verplaatsen kan je ervoor kiezen om meubelwielen onder je meubels te monteren. Op deze manier vermijdt je krassen op de vloer en het is ook nog eens beter voor je rug!

Na je verhuis

Geef binnen de 8 dagen na je verhuis je adreswijziging aan bij de gemeente. Hierna zal de verhuisdienst langskomen en kan je jouw identiteitskaart laten aanpassen. Als je dan toch naar de gemeente gaat, vergeet de ophaalkalender niet. Zo weet je wanneer het afval steeds wordt opgehaald in jouw straat.

Het inschrijvingsbewijs van je auto zal je ook moeten laten aanpassen. Als je ver weg verhuist bent, dan moet je ook op zoek naar een huisarts, tandarts, dierenarts, enzovoort.

En als laatste, geniet van je nieuwe buurt. Ga op ontdekkingstocht, spreek buren aan en nodig familie en vrienden uit. Heb je een kat die naar buiten gaat? Hou deze nog heel even binnen, dierenartsen raden een periode van twee weken aan voor de kat naar buiten mag.

 

Schermafbeelding 2019-07-10 om 13.45.03

Nieuwsflash

Hoe bepaal je de waarde van vastgoed?

Wat is nu eigenlijk de waarde van een huis, appartement, studio, garage,…? Goed schatten is niet voor iedereen weggelegd. En waar moet je op letten? Daar komt he... [lees meer]

In het vastgoed begint de lente dit jaar vanaf mei

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat we onze klanten mochten onthalen op kantoor. En ook dat we ons mooi aanbod konden laten bezoeken door geïnteresseerden. Eindel... [lees meer]

Verkocht in 3 weken

In 3 weken tijd een appartement verkocht door de enthousiasme en vriendelijke senior vastgoedmakelaar Sarah ! Ik kon het bijna niet geloven dat alles zo snel en vlot v... [lees meer]

Blijf op de hoogte

 •   Aanbod
 •   Nieuws
 •   Events


agence rosseel nv
Kortrijksesteenweg 74 - 9000 Gent
BE0440915082, RPR Gent

Disclaimer - Privacy


Vastgoedmakelaar, -bemiddelaar en -syndicus | BIV Nr. 204.633 | Lid CIB
Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel
BIV-erkend vastgoedmakelaar-syndicus
BA en borgstelling NV AXA Belgium polis 730.390.160

Woning verkopen buiten Oost -Vlaanderen ?
Wij bevelen volgende vastgoedkantoren aan voor de verkoop van jouw huis of appartement:

Turnhout | Geel | Mol | Herentals | Kempen: www.vansweevelt.be | gespecialiseerd in immo Turnhout
Leuven | Mechelen | Brussel | Hageland: www.living-stone.be | gespecialiseerd in immo Leuven
Dilbeek | Ninove | Halle | Pajottenland: www.pajota.be | gespecialiseerd in immo Dilbeek
website by Medialoft